‘Facebook app luistert je privégesprekken af via microfoon’

Deze maand is ‘ie aangekondigd, de nieuwe Facebookapp ‘Identity TV and Music’. De app kan bepalen naar welke muziek of tvprogramma je luistert of kijkt op basis van een geluidsopname van 15 seconden. Maar als die app zomaar je microfoon aan kan zetten, kan de app dus ook je gesprekken afluisteren, zo wordt gewaarschuwd. Er gaan zelfs petities rond tegen de app.

Maar volgens de collega’s van Hoax-wijzer is er geen reden tot paniek. Dat Facebook je gesprekken af zou gaan luisteren is volgens hen een hoax. Apps waarmee je een stukje van een liedje op kunt nemen bestaan al jaren en op Facebook kun je al lang aan je post toevoegen waar je bent of wat je doet. In feite is dit gewoon een combinatie van die twee.

Volgens hoax-wijzer kan Facebook de microfoon echt niet aanzetten als je dat zelf niet wil.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>