Schrijver Anton Dautzenberg verzon dat hij zijn nier aan een vreemde gaf

Deze hoax had ik echt niet aan zien komen. Ik kan me nog goed herinneren dat Anton Dautzenberg in 2011 uitgebreid bij Pauw & Witteman vertelde dat hij een nier had gedoneerd aan iemand die hij niet kende. Nu blijkt dat hij dat hele verhaal verzonnen heeft.

Dat heeft de schrijver donderdagavond in het VPRO-programma Nooit Meer Slapen verteld. Hij praatte daar over zijn nieuwe verhalenbundel ‘En dan komen de foto’s’, waarin hij opbiecht dat hij alles verzonnen heeft.

Dautzenberg schreef een boek over wat hij allemaal meemaakte in het traject rond de donatie van zijn nier: Samaritaan. Het hele boek is dus verzonnen. Bizar dat hij het iedereen heeft kunnen laten geloven, want Dautzenberg zou Jeroen Pauw zelfs het litteken van de operatie hebben laten zien als bewijs.

Misschien moeten we op onze hoede zijn? Is het bericht dat het verhaal een hoax is, misschien zelf een hoax? Dautzenberg heeft natuurlijk wel nét een nieuwe verhalenbundel uit. Wat denk jij?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>