Gegevens van ruim duizend Telfort-klanten op straat door neppe app

De wachtwoorden en 06-nummers van 1.033 klanten van Telfort zijn online terug te vinden. Dat komt door een neppe app in de Windows Phone Store. Mensen die de app downloadden, moesten hun gegevens invullen om de app te kunnen gebruiken.

Met de gegevens kon iedereen inloggen op de persoonlijke accounts op Mijn Telfort. Dat meldt De Gelderlander.

Iedereen kan de adresgegevens, rekeningnummers en facturen van de gedupeerde klanten zien. Ook konden de abonnementsvormen worden aangepast.

Bron: sxc.hu

Nep-app
De neppe app in de Windows Phone Store gebruikt het logo van Telfort, uiteraard zonder toestemming van Telfort zelf. Telfort kwam erachter nadat De Gelderlander het bedrijf tipte.

Telfort heeft de accounts geblokkeerd tot alle slachtoffers benaderd waren. Volgens Telfort zijn er geen aanwijzingen dat er gegevens zijn gewijzigd. Er ligt een verzoek bij Microsoft om de nep-app ‘Telfort Abonnementenstatus’ zo snel mogelijk uit de store te verwijderen.

Nog meer hoaxes
De maker bleek eerder ook een niet-officiƫle app van KPN te hebben gemaakt.Telfort overweegt juridische stappen tegenover de appbouwer, maar het wil eerst uitzoeken met welke doel de klantgegevens zijn verzameld.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>