‘SBS’ reageert op roddels in verklaring: ‘Utopia is echt’

Het houdt maar niet op met de oneindige stroom roddels en geruchten over realityserie Utopia. Sommige deelnemers zouden acteurs zijn, de regie zou zich heel veel met het programma bemoeien en zelfs überrealityheld Ruudje van Big Brother gelooft er niet meer in. En dus heeft ‘SBS’ er een verklaring uit gedaan, om die roddels de kop in te drukken.

Geen acteurs

Met onweerlegbare argumenten wordt ‘bewezen’ dat er niets klopt van de geruchten. Uit het persbericht: “Er zitten Acteurs in Utopia? Nee! Er zijn enkele mensen die een figuratie rol hebben gehad of een klein rolletje in andere programma’s. Dit maakt ze uiteraard nog geen acteur. Iemand die Figureert verdient een heel klein bedrag en kan dit alleen doen als hobby.”

Bron: sxc.hu

En oja: “Daarnaast zou de Regie dit nooit kunnen doen. Dit zou namelijk het einde betekenen aan een Kijkcijfer canon. Ze zouden zichzelf in de vingers snijden en dat gaan ze echt niet doen. Het gaat om teveel geld.”

Roddels zijn nep

Nog niet overtuigd? Het SBS-persbericht heeft nog meer bewijs voor je in petto: “Er staat toch op Diverse site’s dat Utopia Nep is? Ja dat is zo, Maar jammer genoeg zijn dit echte Nep Media site’s. Dit zie je ook aan de opmaak van de site. Deze ziet er minder strak uit als een echte nieuws site. Ga voor het echte nieuws naar de bekende Nieuws en Entertainment website’s.”

Het blijft lastig he, het meervoud van ‘site’. Of wanneer je wel of niet hoofdletters moet gebruiken. Gelukkig heeft het persbericht een heel strakke opmaak en weten we daarom in ieder geval zeker dat het een ‘echt’ persbericht is. “U ziet, nergens om zorgen over te maken. U kunt dus met een gerust hart Utopia kijken. Veel plezier!”

Hoax

Nou, gelukkig maar. Alleen eh… welke communicatiemedewerker van SBS heeft dit bericht precies geschreven? Dat staat er niet bij namelijk. En waarom is het bericht niet op de site van SBS terug te vinden? Het lijkt me duidelijk: het persbericht is gewoon een hoax.

De vraagt blijft natuurlijk wel… hoe zit het nu met Utopia zelf? Wat denk jij?

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “‘SBS’ reageert op roddels in verklaring: ‘Utopia is echt’

 1. Rogier Franken

  Natuurlijk is Utopia een flut en nep programma zoals alles wat gemaakt is door John de Mol.
  Je moet tevens lid worden om sms’jes te ontvangen, en dat is uiteindelijk het grote doel van onze John. Hierdoor krijgt hij heel wat geld binnen via mensen die eigenlijk heel erg dom zijn om hier sowieso aan mee te doen, en de zak van John de Mol nog meer te spekken.
  Het zou eens tijd zijn voor het einde van het Tijdperk John de Mol en zijn achterlijke zoon. Misschien krijgen we dan eindelijk weer leuke programma’s en leuke series op TV zoals we vroeger hadden in plaats van o.a. Popstars etc met ook een SMS dienst, en zijn andere geflopte rotzooi. Als hij het echt voor het entertainment zou doen dan zou hij er gewoon een gratis SMS nummer zonder abonnementjes die 2 euro of meer kosten opzetten.

    /   Reply  / 
 2. marc

  ‘A Fazenda is de huidige Braziliaanse versie van de The Farm reality tv-show gebaseerd op de Zweedse tv-serie met dezelfde naam die oorspronkelijk werd gecreeërd in 2001 door Strix en geproduceerd in samenwerking met Sony Entertainment en Endemol.
  Lijkt precies op Utopia, je kan hier naar 44 min. kijken, denk er wel bij dat ze al jaren verder zijn:
  http://www.youtube.com/watch?v=fzSkssbt67o

    /   Reply  / 
 3. Gilbert

  Nu het allemaal uitkomt dat het programma complete nep is zullen de kijkcijfers wel dramatisch dalen. Kan mij niet voorstellen dat we een jaar lang naar nepperij gaan kijken. Dus over een paar maanden kijkt geen mens naar deze onzin.

    /   Reply  / 
 4. Anne Peeters

  Ik heb gister wat oude series terug geken van achter gesloten deuren en volgens mij speelt billi hier een rol in daarom mocht Laura zeker niet kiezen

    /   Reply  / 
 5. nina

  Emiel was is in heer en meester te op 1 en niet echt een bij rolletje hij speelde aardig lang bij rol utopia is nep nep

    /   Reply  / 
 6. gilbert

  Het is wel overduidelijk dat verschillende mensen die bij de media werken gewoon voor enkele tonnen omgekocht worden door John de Mol om maar zoveel mogelijk aandacht in de media te krijgen.
  Het is gewoon goedkope bagger die voor vele miljoenen euro’s aan het buitenland verkocht wordt.
  Werkelijk alles wordt vanuit de regiekamer geregiseerd.
  En de 15 derderangs acteurs, actrices en figuranten doen precies wat er vanuit de regiekamer gezegd wordt.
  Anders klopt het verhaal van voice over niet meer.
  Nog een maandje wachten en dan zullen de kijkcijfers niet meer dan 200 a 300 duizend kijkers per dag zijn.
  Met deze BAGGER mogen ze blij zijn dat ze de paasdagen halen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>