Prorail wil fietsers dood hebben?!

Een bijzonder plaatje van verkeersborden bij een spoorwegovergang gaat rond op Twitter. Afzonderlijk van elkaar zijn de borden bij iedereen wel bekend, maar samen zorgen ze toch voor een vreemde combinatie. ‘Wil je blijven leven, wacht dan even’, is het ene bord. En dan daaronder het andere: ‘uitgezonderd fietsers’.

“Prorail heeft het niet zo op fietsers?”, vroeg onder andere Peter Anshof zich al af op Twitter. “Ik fiets niet graag. En met dit beleid ben ik daar ook blij mee”, voegde Ruud toe. Inderdaad, als die borden echt zo onder elkaar zouden hangen heeft Prorail toch wat uit te leggen.

Bron: twitter.com/ruudoverdegrens

Voor de zekerheid deed de spoorbeheerder het toch maar. “De foto is toch een gevalletje Photoshop”, schrijft het bedrijf op haar site. En niet eens een hele goede, gezien het gebrek aan een geloofwaardige schaduw en bijvoorbeeld regendruppels. “Iedereen, maar dan ook echt iedereen, moet voor een overweg stoppen als de rode lampen knipperen, de bellen rinkelen en de bomen omlaag gaan”, aldus Prorail.

De grapjas die de foto bewerkt heeft, heeft een foto gebruikt die in 2011 in Spits gepubliceerd werd. Die originele foto kun je hier zien. Zoek de verschillen!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>