Best hoax ’11: Haai gefilmd in IJsselmeer

In de laatste maand van het jaar blikt hoax.blog.nl terug op de beste hoaxen en broodje aap verhalen van het afgelopen jaar.

In de zomermaanden van 2011 filmde Dennis van der Wiel tijdens een boottochtje op het IJsselmeer een haai. Hart van Nederland was de eerste die erbovenop dook. “Was de haai echt?”, vroeg de nieuwsrubriek zich af. We kregen er geen antwoord op, geen enkele ander nieuwsmedium pakte het bericht op.

Intussen zijn er op Internet nieuwe filmpjes en een foto van de vermeende haai opgedoken. Rob Toornstra filmde de haai vanaf de waterkant bij Muiden en zette hem zelf op Zie.nl. Ook stuurde hij een foto naar Nu.nl. Maar er is nog een filmpje Xxlielxx wist de raadselachtige vis tot wel heel dichtbij te naderen. Ook hij plaatste zijn filmpje zelf op Zie.nl. Hetzelfde filmpje staat ook op de site van AT5, alleen heet Xxlielxx nu ineens Toni Peteva en is de vermeende haai ineens een dolfijn. De filmpjes zijn op de verschillende sites al duizenden keren bekeken.

De media wil intussen maar niet toehappen. Eigenlijk is dat zonde, want de jongens proberen het zo goed! In onze radio-uitzending van HOAX.RADIO interviewde we diverse malen de bewoonster van Forteiland Pampus, na de tweede keer bleek dat ze het hele stuntje zelf had bedacht om wat extra bezoekers voor het net geopende bezoekerscentrum te genereren.

Meer Best hoax ’11

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>