Best hoax ’09: Maansteen Rijksmuseum is stuk hout

De laatste maand van het jaar gaat in. Hoax.blog.nl blikt elke dag terug op de beste hoaxen en broodje aap verhalen van 2009.

Mooi grap, het stuk maansteen in de collectie van het Rijksmuseum is een stuk hout. Zijn miljoenen toeschouwers al die jaren ingetrapt. Het museum kreeg het waardeloze museumstuk jaren geleden van de nabestaande van oud-premier Willem Drees.

Welke het ‘steentje’ gekregen had van eerste man op de maan Neil Armstrong, waarschijnlijk heeft de astronaut destijds gedacht: “Ik geef die Hollanders gewoon een stuk hout en zeg dat het van de maan komt, merken ze toch niks van.”

Deskundigen van de Vrije Universiteit concludeerden in een halfuur dat niet om een echte maansteen ging. Waarom de ‘maansteen’ nu pas is onderzocht, is niet duidelijk.

De steen is ooit verzekerd geweest voor ongeveer 45.000 euro. Echter, nadat de wannabe-maansteen zijn ware aard is ontdekt, is het pronkstuk van het Rijksmuseum nog hooguit vijftig euro waard. Toch blijft de nepsteen waarschijnlijk wel in de collectie van het Rijksmuseum.

Meer Best hoax ‘09

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Best hoax ’09: Maansteen Rijksmuseum is stuk hout

  1. Pingback: Hoax.blog.nl presenteert: De 25 grootste Broodje Aap verhalen 2009 | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>