Best hoax ’09: Grafsteen beweegt uit zichzelf

De laatste maand van het jaar gaat in. Hoax.blog.nl blikt elke dag terug op de beste hoaxen en broodje aap verhalen van 2009.

Het spookt in het Friese dorpje Aalsum. Op de begraafplaats van het dorpje ligt namelijk een bewegende grafsteen.

Eerst dachten de bewoners aan kwajongens, maar toen de steen voor de vierde keer van zijn plek was verdwenen, besloot de politie er een camera op te richten. Een dag later was op de beelden te zien dat de loodzware grafsteen uit zichzelf verschoof. Niet heel langzaam, binnen enkele seconden lag de steen al een meter verderop. Is het Friese dorp in de ban van Zombies of draait de dooie zich dagelijks om in zijn graf.

“It komt troch de sinne”, weet de vrouw van de koster te vertellen. Maar een lokale steenhouwer kan deze theorie niet bevestigen. “Het zou wat mij betreft alleen een dikke muskusrat kunnen zijn.”

De Belgen weten het echter wel, onze Zuiderburen schijnen vaker last te hebben van loslopende grafstenen: “Dit bizarre fenomeen wordt uitgelokt als er vocht kruipt tussen de dekplaat en het kader waarop die dekplaat rust. Als dat vocht bevriest en daarna smelt, kan de dekplaat aan het glijden gaan. Wij lossen het op door die steen ruw te maken en met wat cement terug te plaatsen.” Case closed!

Meer Best hoax ’09

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Best hoax ’09: Grafsteen beweegt uit zichzelf

  1. Pingback: Hoax.blog.nl presenteert: De 25 grootste Broodje Aap verhalen 2009 | Hoax

  2. Pingback: De 25 grootste hoaxen van 2009 | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>