The New Web Project blijkt hoax… of niet?

Het zou gaan om een samenwerkingsverband tussen Microsoft, Google, W3 en Mozilla: thenewwebproject. Het nieuwe internet, Web 3.0 en nog vele andere benamingen zijn er al aan gegeven, want op het digitale web was het project een ware hype. Toen een van de Google-topmannen (Eric Schmidt) het Amsterdamse hotel Bilderberg Jan Luyken binnenliep en google-watchers documenten fotografeerden met thenewwebproject erop die Schmidt in zijn handen had, was het hek van de dam.

Uiteindelijk blijkt thenewwebproject een verzinsel te zijn van vier studenten. Er hing al een vreemd luchtje aan de zaak, omdat de website van thenewwebproject stond geregistreerd op de naam van de Hogeschool van Amsterdam. ”Dat ons project zoveel stof op zou doen waaien hadden we niet verwacht. Google stuurde een verzoek om de website off line te halen, anders zouden gerechtelijke stappen volgen.”, aldus Erwin Rietveld, een van de studenten in Het Parool.

Als laatste zegt Erwin in de krant: ”Volgens ons is dit project hĆ©t bewijs dat internet manipulatief kan zijn en mensen snel op het verkeerde been kan zetten. Dat kan ook gevaarlijk zijn. Zowel voor de lezers als voor de makers.”

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>