1 april: kunstschat in Zandvoortse bunker

Nog even en dan is het 1 april! Hoax.blog.nl blikt terug op de beste aprilgrappen van de afgelopen jaren.

Al in het begin van maart 2009, vertelde leden van de Zandvoortse Bunkerploeg aan de pers dat ze een bijzondere ontdekking hadden gedaan. Tijdens een wandelingetje door een bunker in de duinen, claimen ze een kunstschat te hebben ontdekt. Het zou gaan om vier sculpturen en twaalf schilderijen.

De vondst is direct groot nieuws en haalt alle kranten en televisiejournaals. Maar de ontdekkers houden de vindplaats geheim, omdat ze bang zeggen te zijn voor kunstrovers. Maar aan het eind van de maand maart mogen er dan toch een aantal journalisten de schat zien. En dan is het ook heel toevallig 1 april.

De argwaan bij de journalisten nam hierdoor toe. Terecht want alles bleek een grap, een reclamestuntje om aandacht te trekken voor een nieuw te openen museum in de bunker. Overigens zonder spectaculaire oorlogsschatten in de collectie. De grap was één van de best gelukte aprilgrappen van 2009.

1 april, Kikker in je bil!
Op 1 april beloven we je nu vast flink uit te pakken met nieuwsberichten van de meest bizarre aprilgrappen wereldwijd. Ga jij ook een aprilgrap uithalen? Stuur hem naar [email protected]
en misschien is jouw grap de beste aprilgrap van 2009!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “1 april: kunstschat in Zandvoortse bunker

  1. Pingback: De beste aprilgrappen uit de provincie | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>