Marters horen niet op Schier!

Iedereen weet dat marters niet op Schiermonnikoog leven. Niet? Bij deze dan. De inwoners van het waddeneiland keken daarom raar op toen vorige maand een dode marter werd gevonden.

Otto Overdijk van Natuurmonumenten wist het mysterie op te lossen. “Waarschijnlijk een grap”, verklaart Overdijk. ,,Dat gebeurt hier vaker, bijvoorbeeld een keer met een vos. Mensen rijden zo’n dier op het vasteland aan, nemen het mee naar hier en leggen het aan de kant van de weg.”

Ben benieuwd welke dode dieren de flora en fauna van Schiermonnikoog op 1 april zullen verrijken. De komst van een kudde vluchtende herten van Terschelling behoort dan weer wel tot de reële mogelijkheden.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Marters horen niet op Schier!

  1. André de Hooge

    Klopt; op Rottumeroog of Rottumerplaat!!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>