1 april: Dieren Diergaarde Blijdorp eten vegetarisch

Nog even en dan is het 1 april! Hoax.blog.nl blikt terug op de beste aprilgrappen van de afgelopen jaren.

Diergaarde Blijdorp in Rotterdam maakte in maart 2009 bekend over te stappen op vegetarische voeding voor alle dieren. Voor veel dieren is dit niks nieuws, opmerkelijk is wel dat ook de vleeseters voortaan alleen nog salade krijgen. De dierentuin heeft hiertoe besloten na overleg met de Nederlandse Vegetariërsbond.

Blijdorp raakte overtuigd van deze opmerkelijke overstap door de positieve effecten op het welzijn van de dieren. Minder vlees eten betekent aanzienlijk minder uitstoot van broeikasgassen. Tevens blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat de meeste carnivoren prima zonder vlees kunnen, sterker nog het bevordert zelfs de gezondheid en de dieren leven langer.

Zo heeft in de Delhi Zoological Park in New Delhi, India, de Bengaalse tijger Shiva de recordleeftijd van 27 jaar bereikt, waarvan de laatste 17 jaar op vegetarische voeding. Voor tijgers in gevangenschap is dit 12 jaar ouder dan gemiddeld.

Blijdorp nodigde pers en bezoekers van harte uit dinsdag 1 april om 11.00 uur te komen meegenieten van het eerste slahapjes van de leeuwen. En de pers die kwam inderdaad massaal…

Zoals je in het filmpje kan zien reageren de leeuwen ietwat verbaasd op hun eerste slahapje. Waar de verzorgers overigens stiekem wat vleesbrokjes in hadden verstopt. Af en toe namen ze een hapje, maar ze liepen niet over van enthousiasme. Gelukkig voor de Leeuwen stond er de volgende dag weer vlees op het menu.

1 april, Kikker in je bil!
Op 1 april beloven we je nu vast flink uit te pakken met nieuwsberichten van de meest bizarre aprilgrappen wereldwijd. Ga jij ook een aprilgrap uithalen? Stuur hem naar [email protected] en misschien is jouw grap de beste aprilgrap van 2009!

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “1 april: Dieren Diergaarde Blijdorp eten vegetarisch

  1. diergaarde blijdorp

    In bovenstaand bericht staat in de eerste alinea een tikfoutje (maart 2009 moet zijn: maart 2008). Voordat iedereen 1 april aanstaande hier komt kijken hoe onze leeuwen nog steeds smullen van hun sla met sappige croutons: dit was onze grap van vorig jaar! Iedereen is trouwens altijd welkom om onze vegetariers te bewonderen ;)

      /   Reply  / 
  2. André de Hooge

    Als mensen dat doen, waarom dieren niet??? Zo gek is dat niet hoor!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>