Oeps! Zweedse minister deelt nepnieuws over doden door overdosis wiet

Ze is ongetwijfeld niet de enige die erin getrapt is, maar voor de Zweedse minister van Justitie was het extra pijnlijk. Ze deelde op haar Facebookpagina een link naar het bericht waarin stond dat in Colorado veel mensen waren gestorven aan een overdosis wiet, nadat het legaal was geworden in de staat. Dat meldt ABC News.

Dat bericht was natuurlijk nep, want het is bijna onmogelijk om te sterven aan een overdosis wiet.

De minister pleitte in het bijschrift voor het zero tolerance beleid wat betreft drugs. “Stom en verdrietig”, schreef ze. “Mijn eerste wetsvoorstel ging over de strijd om drugs te overwinnen. Mijn mening is in deze zaak niet veranderd.”

Bron: sxc.hu

Haar onhandige commentaar werd meteen veel gedeeld op Twitter en Facebook. Een woordvoerder van de minister heeft laten weten dat ze zich heus wel realiseerde dat het artikel nep was. Ze zou geprobeerd hebben de website de bekritiseren vanwege het feit ze grappen maken over zo’n serieus onderwerp.

Ik vraag het me af. Wat denk jij, is de minister er vol ingetrapt of niet?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>