Honderden mensen ‘spotten’ enge clown die mensen aanvalt en berooft

Een enge clown zou mensen beroven en aanvallen met een honkbalknuppel in Engeland. En sinds de oprichting van de facebookpagina ‘Spot the Burnley Clown’ (inmiddels meer dan 6000 likes) verschenen er honderden berichten op twitter en facebook van mensen die de clown gezien zouden hebben.

Toch berichtte Lancashire Telegraph 21 november al dat de ‘Burnley Clown’ nep was. De politie had namelijk nog geen één aangifte binnengekregen. Wel had de politie veel bezorgde telefoontjes gehad over de clown.

Bron: sxc.hu

En wat blijkt: de clown is inderdaad nep. Vrijdag postte de oprichter van de facebookpagina ‘Spot the Burnley Clown’ een bericht waarin stond dat het een hoax was. De clown bestaat helemaal niet! De foto’s die de oprichter van de pagina gebruikte, komen van een andere, vergelijkbare facebookpagina.

“All right Burnley, ik heb deze pagina gemaakt als een sociaal experiment, om te zien of mensen het zouden geloven”, schreef de anonieme oprichter. “Ik had nooit verwacht dat meer dan 6000 mensen deze pagina zouden volgen. Er is nooit een clown geweest. Ik heb alleen deze pagina aangemaakt en opeens ontploften facebook en twitter met geruchten en leugens over een clown die overal mensen aanvalt.”

De oprichter laat weten dat scholen bijeenkomsten hebben gehad over de clown en dat de politie er druk mee is geweest vanwege alle ophef. “Eigenlijk zijn jullie zelf de clowns”, aldus de oprichter.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>