Best hoax ’11: Karate kapster (mis)gebruikt overvaller als seksslaaf

In de laatste maand van het jaar blikt hoax.blog.nl terug op de beste hoaxen en broodje aap verhalen van het afgelopen jaar.

Een van de meest fantasische hoax-berichten van het afgelopen jaar. Een overval op een Russische kapsalon krijgt een bizarre wending. Toen Viktor Jasiniski gewapend de kapsalon binnenstormde had hij er niet op gerekend dat de blonde achtentwintigjarige kapster Olga Zajac de zwarte karateband had. De overvaller had geen schijn van kans. De kapster nam hem in de houtgreep en bond hem vast aan de verwarming.

Daarmee was de overvaller nog niet van zijn belaagster af. De kapster trok al zijn kleren uit en gebruikte hem drie dagen lang als seksslaaf. Viagra zorgde ervoor dat hij bij de les bleef. Na drie dagen liet de kapster de man vrij, die zich vervolgens direct zelf aangaf op het politiebureau.

Ons favoriete deel uit dit bizarre nieuwsbericht is de verklaring die de karate-kapster aan de politie geeft:  “Ik heb inderdaad een aantal keer seks gehad met die lul. Ik wilde hem een lesje leren. Maar ik heb een nieuwe broek voor hem gekocht, gaf hem te eten en heb hem 1000 roebel toegestopt toen hij wegging.”

Of het bericht klopt weten we niet, in Rusland kan je alles verwachten en ons Russisch is te slecht om het te checken. Maar het bericht vertoont heel toevallig veel gelijkenissen met een scene uit de film Pulp Fiction. Waar of niet waar, het maakt eigenlijk niks uit, het verhaal is door duizenden nieuwssites overgenomen, want met seks scoor je hoge bezoekcijfers.

En daarom neemt ook niemand de moeite het bericht te checken en erachter te komen dat precies hetzelfde voorval ook al in 2009 het nieuws haalde. Goed nieuws moet je immers niet doodchecken.

Meer Best hoax ’11

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>