Best hoax ’11: Een echte nepper koop je bij de Apple-stoer

In de laatste maand van het jaar blikt hoax.blog.nl terug op de beste hoaxen en broodje aap verhalen van het afgelopen jaar.

Veel commotie was er dit jaar om de valse-Apple Stores in China. Officieel zijn er in het land van de rijzende zon maar vier echte Apple winkels, toch prijkt het logo van het computermerk op bijna iedere straathoek (zie foto’s). Bij die winkels zijn voor een prikkie knappe imitatiecomputers te koop, die vaak al binnen een maand weer stuk zijn.

Alleen al in de middelgrote stad Kunming zijn er al drie winkels die zich voordoen als nep-Apple store. Waarvan zelfs de verkopers de illusie hebben, dat ze betaald worden door Steve Jobs.

De meeste imitatiewinkels hebben veel aandacht besteed aan hun winkel, ze zijn van geen echte Apple-store te onderscheiden. Maar niet alle winkels hebben het Apple concept goed geïmiteerd, zo prijkt er bij één van de winkels onder het Apple logo, de naam Apple-stoer.

De nepperij is ontdekt door een Amerikaanse die in de stad woont. Dat in China het merendeel van de merkproducten nep is weten we allemaal al lang. Het is de komkommertijd die er voor zorgde dat ook de NOS het verhaal opgepikte.

Meer Best hoax ’11

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>