Best hoax ’09: Nessie te zien op GoogleEarth

De laatste maand van het jaar gaat in. Hoax.blog.nl blikt elke dag terug op de beste hoaxen en broodje aap verhalen van 2009.

Het monster van Loch Ness had al even niets meer van zich laten horen, gelukkig is onze lievelingsdraak nog steeds in leven. Dat merkte niet alleen de golfers op de naastgelegen golfbaan, waar Nessie duizenden golfballen gapte.

Maar ook op de satteliet van Google Earth liet het monster zijn sporen achter. Het bewijs is volgens sommige Britten nu echt geleverd: op Google Earth is een negentien meter lange witte vlek, met drie uitstulpsels, vlak onder het wateroppervlak duidelijk te zien.

The Telegraph haalt een onderzoeker van het Loch Ness Project aan: ,,Dit is intrigerend. Het verdient meer onderzoek,’’ aldus Adrian Shine.

The Sun schrijft dat de vorm van de vlek op Google Earth duidelijke overeenkomsten vertoont met die van een plesiosaurus, een uitgestorven reptiel dat in de tijd van de dinosauriërs onder water leefde.

Nog steeds is de kans echter vrij groot dat de vlek gewoon een bootje is. Boten die een paar kilometer verder in een haven liggen zien er hetzelfde uit, alleen dan zonder ‘tentakels’.
Grotere kaart weergeven

Meer Best hoax ‘09

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Best hoax ’09: Nessie te zien op GoogleEarth

  1. Pingback: Hoax.blog.nl presenteert: De 25 grootste Broodje Aap verhalen 2009 | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>