Huismoeder neemt agent in dienst

In het Britse Norfolk houdt vrijwel iedere automobilist zich aan de maximum toegestane snelheid. Dat is het werk van een bezorgde huismoeder, die een ‘namaakpolitieman’ langs de weg had gezet.

De vogelverschrikker lijkt op een agent die een lasergun vasthoudt.

Inmiddels is de pop verwijderd uit het zicht door… overbezorgde ambtenaren. In de eerste instantie gaf de overheid in Norfolk toestemming voor het initiatief van Miranda Skilling. Meneer agent kreeg zelfs een eigen namaaklasergun. Het resultaat? Automobilisten scheurden minder roekeloos door de straten. Tot vreugde van huismoeder en initiatiefneemster Miranda Skillings.

“Mag niet,” oordeelde de autoriteit die daarmee het besluit niet veel later alweer terugdraaide. Gebruik van een (nep)lasergun geeft een “onjuist en ongepast signaal naar passerende automobilisten”. Een ambtenaar verwijderde de pop uit het straatbeeld.

“Want de veiligheid van automobilisten krijgt onze hoogste prioriteit,” verklaarde een zegsman bij de politie. De pop staat er weer. Ditmaal zonder lasergun, mét waarschuwingsbord. “Minder snelheid voordat je binnenrijdt”.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>