Hoax history: Geldnood? Verkoop je ballen!

In HOAX history een overzicht van de meest legendarische hoaxen uit de geschiedenis.

Wie echt aan de grond zit, kan zichzelf altijd nog ter beschikking stellen van de medische wetenschap. Ben je ervan overtuigd dat je wel een bal kan missen, dan zou je testikel op de zwarte markt al gauw 50.000 tot 160.000 dollar op kunnen brengen. Hoe groter de bal, hoe groter de zak met geld.

Dat wordt beweerd in diverse mails, welke sinds 2005 regelmatig worden doorgestuurd. Waar of bij wie je daadwerkelijk moet zijn om je ballen ten gelde te maken, wordt niet verteld. Een zoektocht op het Internet levert alleen Harvard Medical School op, maar hier kan je pas terecht als je dood bent. Ook accepteren de studenten enkel giften en krijg je voor de ter beschikking stelling niks terug.

Volgens Snopes.com zijn de geruchten dan ook pure duimzuigerij. Het verkopen van organen is ook nog eens voor de Amerikaanse wet verboden.

Meer grote hoaxen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>