Hoax history: Google neemt duiven in dienst

In HOAX history een overzicht van de meest legendarische hoaxen uit de geschiedenis.

Op 1 april 2002 komt Google met de nieuwe inventie: ‘Google PigeonRank’. Een parodie op Google Pagerank, daar waar Pagerank staat voor de positie van een site in de zoekresultaten van Google bepaald door duizenden websites wereldwijd, wordt bij Pigeonrank het harde werk door duiven gedaan.

Duiven zouden een goedkope oplossing zijn om de relevantie van een zoekresultaat te bepalen. Zodra een bezoeker een zoekopdracht plaats krijgen de duiven pagina’s te zien. Op basis van relevantie pikt deze dan de beste resultaten er uit. De gemeente Amsterdam zou al contact gezocht hebben met Google om een grote hoeveelheid duiven te loodsen.

Maar niet elke volgevreten frietduif maakt kans op een baan bij Google. De beesten moeten aan strenge eisen moeten voldoen. De duiven moeten van het ras “Columba livia” zijn, ofwel de inheemse grijze duif. En worden geselecteerd door 50 PHDs (Pigeon-harvesting dogs). Google vroeg voor deze bizarre uitvinding, die natuurlijk een aprilgrap is, zelfs een officieel patent aan.

Meer grote hoaxen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Hoax history: Google neemt duiven in dienst

  1. Pingback: 1 April: Google’s beste aprilgrappen | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>