Hoax history: De duurste wijn ter wereld

In HOAX history een overzicht van de meest legendarische hoaxen uit de geschiedenis.

In 1985 werd er tijdens een veiling 126.000 euro betaald voor een fles wijn. Een Château Lafitte uit 1787. Een van de redenen waarom deze fles zo gewild was, waren de geëtste initialen van de derde president van de Verenigde Staten, Thomas Jefferson in de hals van de fles.

Drinkbaar is de stokoude wijn echter niet meer. Zelfs de beste wijnen hebben na 50 jaar alleen nog maar een wrange zure afdronk. Zuur was ook toen later ontdekt werd dat de duurbetaalde wijn, helemaal niet authentiek was, onderzoek wees uit dat de fles machinaal was vervaardigd. De waarde was in één klap weggevaagd.

Overigens is deze fles ook niet de duurste fles wijn ooit. In 1989 beweerde een New Yorkse wijnhandelaar dat hij eenzelfde 1787 Château Margaux bezat. Hij wilde 387.000 euro voor hebben, verkocht werd de fles echter nooit. De eigenaar nam de fles om ermee te pronken, mee naar een etentje. Toen het einde van de avond naderde stootte een ober per ongeluk de fles om, waarbij deze in stukken viel op de stenen vloer.

Gelukkig was de eigenaar verzekerd en kreeg hij hierdoor van zijn verzekering een schadevergoeding van 175.000 euro. Hiermee is dit dus eigenlijk de duurste fles wijn ter wereld, zij het nooit daadwerkelijk verkocht.

Meer grote hoaxen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>