Hoax history: Obama gevangen gezet in Guantanamo bay

In HOAX history een overzicht van de grootste hoaxen uit de geschiedenis.

In april 2009 werden kijkers van het NOS journaal opgeschrikt met suggestieve beelden waaruit zou blijken dat Obama gevangen was genomen door gevangenbewaarders van Guantanamo bay. De bewaarders zouden in opstand gekomen zijn, omdat de Amerikaanse president van plan is de gevangenis te sluiten, hiermee zijn honderden banen gemoeid.

Op de beelden was te zien dat Obama door de gevangenbewaarders wordt blootgesteld aan waterboarding, een omstreden verkoopmethode waarbij mensen het gevoel krijgen dat ze verdrinken.

Het bericht van Obama’s gevangenneming werd waarschijnlijk in versleutelde vorm vertoond, omdat het in een vroeg stadium gevaarlijk zou zijn concrete details over een mogelijke ontvoering van Obama te openbaren. Of de Amerikaanse president echt is ontvoert of er een stagiair INHolland aan de knoppen zat te klooien, werd nooit duidelijk.  Kijk hier naar de beelden van de nieuwsuitzending

Meer grote hoaxen

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hoax history: Obama gevangen gezet in Guantanamo bay

  1. Obapa

    Je weet waar Obama een afkorting van is?
    O Balen Man!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>