Best hoax ’09: ‘Ballonjongetje zat in doos op zolder’

De laatste maand van het jaar gaat in. Hoax.blog.nl blikt elke dag terug op de beste hoaxen en broodje aap verhalen van 2009.

Wat mensen allemaal over hebben voor een beetje publiciteit. Een Amerikaan stopte deze winter zijn zoontje in een doos op zolder en meldde aan een commercieel televisiestation dat zijn zesjarige zoontje onderaan een op drift geraakte helium ballon in de lucht zweefde.

Getuigen zouden het jongetje op een onbewaakt moment in de ballon hebben zien stappen. Het ufo-achtige gevaarte raakte vervolgens los van de verankering en vloog oostwaarts de lucht in.

Amerikaanse hulpdiensten deden er uren over om de ballon aan de grond te krijgen. Terwijl de hele reddingsactie live op televisie te volgen was.

Uiteindelijk na een zachte landing bleek dat het mandje onder de ballon leeg was. Het jongetje werd later teruggevonden op zolder, waar hij zich verstopt had in een doos.

In scène gezet door de ouders van het jongetje zelf, verraden door hun bloedeigen zoon, kinderen kunnen niet liegen. Ballonpappa blijkt compleet geschift en koekoek denkt dat de zon gaat ontploffen.

Meer Best hoax ‘09

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Best hoax ’09: ‘Ballonjongetje zat in doos op zolder’

  1. Pingback: De 25 grootste hoaxen van 2009 | Hoax

  2. Pingback: Bom om nek Australische tiener was nep | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>