Soldaten moeten voortaan zweren bij Obama

De kersverse Amerikaanse Nobel prijswinnaar is bezig met een flinke egotrip. Enige tijd geleden al tekende Obama een nieuwe wet die voorschrijft dat Amerikaanse soldaten voortaan moeten zweren op de president en niet meer op de grondwet. Hiermee verwijst hij een eeuwenoude traditie rechtstreeks naar de prullenbak.

Defensie-bobo Robert Gates is aardig op zijn teentjes getrapt. En spamt uit woede de halve Amerikaanse bevolking: “De eed op de grondwet is zo oud als het document zelf. Op geen enkel moment in de Amerikaanse geschiedenis, zelfs niet in de Burgeroorlog, is de eed gewijzigd.” Gates schrijft ook al niet blij te zijn met de sluiting van Guantanamo en de terugtrekking uit Irak, maar deze nieuwe maatregel is voor hem echt te druppel.

Niet in paniek raken, gewoon weer een fake mailtje, waarvan ons het doel eigenlijk ook massaal ontgaat. De militaire eed blijft gewoon hetzelfde. Voor diegene die van opzegversjes houden, here it is:

“I, _____, do solemnly swear (or affirm) that I will support and defend the Constitution of the United States against all enemies, foreign and domestic; that I will bear true faith and allegiance to the same; and that I will obey the orders of the President of the United States and the orders of the officers appointed over me, according to regulations and the Uniform Code of Military Justice. So help me God.”

De originele spam mail van Robert Gates:

Military to Pledge Oath To Obama, Not Constitution
Michele Chang
Wednesday, January 28, 2009

Secretary of Defense Robert Gates is extremely frustrated with orders that the White House is contemplating. According to sources at the Pentagon, including all branches of the armed forces, the Obama Administration may break with a centuries-old tradition.
A spokesman for General James Cartwright, the Vice Chairman of the Joint Chiefs of Staff, states that the Obama Administration wants to have soldiers and officers pledge a loyalty oath directly to the office of the President, and no longer to the Constitution.
“The oath to the Constitution is as old as the document itself.” the spokesman said, “At no time in American history, not even in the Civil War, did the oath change or the subject of the oath differ. It has always been to the Constitution.”
The back-and-forth between the White House and the Defense Department was expected as President George W. Bush left office. President Obama has already signed orders to close Guantanamo and to pull combat troops from Iraq. But, this, say many at the Defense Department, goes too far.
“Technically, we can’t talk about it before it becomes official policy.” the spokesman continued. “However, the Defense Department, including the Secretary, will not take this laying down. Expect a fight from the bureaucracy and the brass.”
Sources at the White House had a different point of view. In a circular distributed by White House Press Secretary Robert Gibbs, the rationale for the change was made more clear.
“The President feels that the military has been too indoctrinated by the old harbingers of hate: nationalism, racism, and classism. By removing an oath to the American society, the soldiers are less likely to commit atrocities like those at Abu Ghraib.”
“We expect a lot of flak over this,” the classified memo continues. “But those that would be most against it are those looking either for attention or control.”
The time frame for the changes are unknown. However, it is more likely that the changes will be made around the July 4th holiday, in order to dampen any potential backlash. The difference in the oath will actually only be slight. The main differences will be the new phrasing. It is expected that the oath to the Constitution will be entirely phased out within two years.

De grootste hoax en broodje aap verhalen, lees je elke dag op hoax.blog.nl

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>