Journalist ‘steelt’ Empire State Building

Een Amerikaanse journalist is erin geslaagd om door middel van fraude eigenaar te worden van New Yorks grootste landmark, het Empire State Building.

De journalist stal onder een valse naam de plaatsbepaling van de wolkenkrabber om aan te tonen dat het systeem van eigendomsbepaling in de stad, zo lek is als een mandje. Niemand ontdekte de journalist, totdat hij zijn verhaal publiceerde in de krant.

Het kostte de journalist slechts 90 minuten eigenaar te worden van de wolkenkrabber. Toen was hij in bezit van een bankrekening onder de naam van de huidige eigenaar van het gebouw en een hypotheek en een door een notaris goedgekeurde eigendomsakte.

“Ik nam de informatie uit de echte akte en gebruikte die om een nieuwe akte met mijzelf als vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, zodat ik alleen de eigendomschap had en de echte eigenaar, het ‘Empire State Associates’, de financiële risico’s”, aldus de journalist.

Het is bizar dat geen enkele bankmedewerker de aanvraag heeft gecontroleerd, vooral omdat het om een bedrag ging van miljoenen dollars.

Alle eigendomsrechten zijn inmiddels weer terug bij de ‘echte’ eigenaar. Gemeenteraadsleden van de Amerikaanse stad hebben met spoed een wetswijziging aangemakt om gevallen als deze in de toekomst te voorkomen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>