Kunstwerk ‘Mango’ van 10.000 kilo gestolen in Australië

In Australië zijn ze al de hele week in rep en roer. In de nacht van zondag op maandag werd een ‘mega mango’ uit het plaatsje Bowen gestolen. Dat is een kunstwerk dat zo’n 10.000 kilo weegt in de vorm van, inderdaad, een gigantische mango. Dinsdag werd de grote mango als ‘vermist’ opgegeven. Dieven bleken te hebben toegeslagen met een hijskraan. Dat was te zien op bewakingsbeelden van de opmerkelijke diefstal, meldt het AD.

Er werd toen al rekening gehouden met een publiciteitsstunt, maar de voorzitter van de plaatselijke VVV ontkende dat.

‘Gevonden’

Dinsdagochtend belde zelfs ene ‘Bob’ met het Australische ABC Radio. Hij vertelde dat hij de mango gevonden had, ‘afgedekt onder zeilen en takken, in een schuurtje achter het VVV-kantoor’.

“Er is een oude weg, die vanaf de achterkant van het kantoor het struikgewas in gaat. De dieven hebben de mango op een truck geladen, weggereden, en daarna op zijn zijkant weggelegd. Daarna hebben ze de vrucht afgedekt, zodat niemand het ding zou vinden”, aldus Bob.

Nando’s

Woensdag werd bekend dat het kunstwerk gelukkig in goede handen is. Dat staat op de Facebookpagina van het tien ton zware kunstwerk, meldt het AD. De diefstal is een hoax, opgezet door fastfoodketen Nando’s. In het filmpje hieronder hun je zien hoe het precies werkt. De mango komt snel weer terug.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>