Waarschuwing: Flappy Bird spellen zijn virussen

Sinds de officiƫle Flappy Bird offline is gehaald, springen honderden scammers in het gat dat maker Nguyen heeft achtergelaten. Thenextweb.com meldt dat er allerlei varianten van Flappy Bird te downloaden zijn, maar dat het allemaal virussen zijn.

Zo is er een variant die ‘Flappy Bird trial version’ heet. Wie de app opstart moet een sms sturen naar een betaald nummer. Je kunt de app niet afsluiten tot je het doet.

Bron: sxc.hu

Andere apps lijken precies op het origineel en doen ook precies hetzelfde, maar nemen stiekem je telefoon over. Hackers kunnen zo je gegevens stelen.

Dood

Het spel zou ervoor gezorgd hebben dat maker Nguyen zelfmoord pleegde en dat een 16-jarige zijn broer vermoordde. Die verhalen zijn allemaal onzin. Maar Flappy Bird zelf is toch wel echt dood. Probeer dus niet om allerlei varianten te downloaden.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Waarschuwing: Flappy Bird spellen zijn virussen

 1. imala

  ik heb het wel verwijdert maar kunnen er dan nog steeds virussen op me telefoon komen? hoop het niet!

    /   Reply  / 
  1. Jolien van de Griendt Auteur

   Met het ‘originele’ Flappy Bird spel is niets mis, het gaat om de namaak varianten. Als je alles hebt kunnen verwijderen zal het waarschijnlijk wel goedkomen!

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>