Internetworm Conficker perst computergebruikers af

Het eerst onschuldig gewaande computervirusje, is uiteindelijk toch wakker geworden. De worm leek zich op 1 april eerst te ontwikkelen als een onschuldige milenniumbug, maar zette uiteindelijk toch zijn poorten open.

Vanaf vandaag worden computereigenaars van geïnfecteerde computers afgeperst en bedreigd. Conficker.e, zoals deze versie genoemd wordt, installeert het programmatje SpyWareProtect. Dit is een nep-anti-spywareprogramma dat meteen allerhande andere virussen vindt. Om deze te verwijderen hoeft de gebruikers slechts 49,95 dollar te betalen. Een koopje…

Wanneer je deze melding niet krijgt, hoeft het nog niet zo te zijn dat jouw computer niet besmet is. Want het kan alleen maar erger, op andere geïnfecteerde computers is inmiddels de ‘bot’ Waledac aangetroffen. Deze stelt cybercriminelen in staat om de controle over de computer over te nemen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>