‘Exclusieve video’ van Michael Schumachers ongeluk is virus

Iemand heeft flink misbruik gemaakt van de grote aandacht voor het ski-ongeluk van Michael Schumacher. Op sociale media circuleert een link naar de beelden van het ongeluk. Schumacher zou namelijk een camera op zijn helm gehad hebben tijdens het ongeluk.

De oud-coureur viel eind december met zijn hoofd op een rots tijdens het skiën. Sindsdien wordt hij kunstmatig in coma gehouden.

Bron: sxc.hu

De beelden van het ongeluk worden uiteraard niet vrijgegeven, dus het filmpje dat op internet circuleert is nep. Zoals bij veel nepfilmpjes, moet je ‘m eerst delen op je Facebook-pagina voor je ‘m kunt bekijken. Na het delen moet je ook nog een speciale videospeler downloaden. Dat bestandje is volgens hoax-wijzer.nl een virus. Volgens de site zorgt het virus ervoor dat criminelen mee kunnen kijken als je gaat internetbankieren.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>