Oplichters beloven gratis kerst cadeaukaart van $250 voor supermarkt Kroger

Het had zo mooi kunnen zijn: een supermarktketen die met Kerstmis cadeaukaarten uitdeelt van 250 dollar aan iedereen die hun Facebook-plaatje deelt. Maar zoals meestal als iets te mooi klinkt om waar te zijn: de belofte wordt door een nepaccount verspreid en niet door Amerikaanse supermarkt Kroger zelf.

Bron: sxc.hu

Om de cadeaukaart te krijgen, moet je namelijk eerst het plaatje liken, delen en een positieve reactie plaatsen. Vervolgens moet je een pagina waar je een aantal online onderzoeken in moet vullen. De oplichters die achter het plaatje zitten verdienen daar geld mee. Maar naar die cadeaukaart kun je natuurlijk fluiten.

Op de officiële pagina van Kroger staat een verklaring. “We bieden onze excuses aan voor enige verwarring, maar wij hebben niets te maken met de website die cadeaubonnen aanbiedt. Doe er alsjeblieft niet aan mee, want het is oplichterij. Onze teams zijn bezig om uit te zoeken wat er aan de hand is.”

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>