‘Moederdag is bedacht door Adolf Hitler’

Heb jij je moeder deze zondagochtend al een ontbijtje op bed gebracht? Of krijgt ze straks een bloemetje? Al jarenlang wordt de tweede zondag in mei Moederdag gevierd in ons land. Een mooie traditie, maar wel met een wat griezelige oorsprong, denken sommige mensen. Elk jaar duikt het gerucht weer op dat Adolf Hitler de dag bedacht zou hebben.

Dat is niet waar, meldt studieinfo.nl. Moederdag werd in 1908 bedacht door Anna Jarvis uit West Virginia in Amerika. In 1914 werd de dag officieel erkend en verspreidde de traditie langzaam naar de rest van de wereld.

Bron: sxc.hu

Waar komt het Hilter gerucht dan vandaan? Zulke dingen komen meestal natuurlijk niet uit de lucht vallen. Volgens de site probeerde Hitler het nationaalsocialisme met Moederdag in verband te brengen. De dag zou staan voor voortplanting van een zuiver ras. Maar Hitler heeft Moederdag dus niƩt bedacht.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>