Steve Jobs doodmelden, doe je zo:

Gisteren was Apple baas Steve Jobs het slachtoffer van een virtuele moord. Wanneer Steve zich kiplekker voelt en na zijn ontbijt nog een appeltje oppeuzelt, verschijnt er op de MacRumors blog (live vanaf de Macworld 2009 beurs) het bericht dat de Apple baas, niet meer is.

“STEVE JOBS HAS DIED”, stond er bovenaan de blog te lezen. De dader van de moordaanslag was internetforum 4Chan, berucht als hate-machine. De groep richtte zich eerder al tegen Harry Potter en Oprah Winfrey.

De boodschap werd geplaatst via een illegale achterdeur van het redactiesysteem van de Apple site. Verschillende Amerikaanse sites plaatsen er screenshots van, te zien is dat met het illegale programma er volledige toegang is tot de site, het programma stond op de server van Apple zelf.

Doordat webloggers de gebruikersnaam en wachtwoord van het programma publiceerde kon iedereen ineens de voorpagina van de site bewerken.

De doodverklaring van Steve Jobs werd drie minuten later door de echte redactie van de site beantwoord: “Steve did not die”, waarop via de achterdeur het bericht: “Oh wait, sorry, Steve did die. Our condolences”, werd gepost.

Vorig jaar werd de Apple baas ook al virtueel omgelegd. Een puber schreef toen op een forum dat Steve een hartaanval had gehad, de koersen van het computerbedrijf kwamen toen in een grote dip.

Lees ook:
Stiekem toch niet dood
Hoax hartaanval Steve Jobs geen beursfraude

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Steve Jobs doodmelden, doe je zo:

  1. Pingback: Stiekem toch niet dood in 2009 | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>