Complottheorieën over Paul Walkers dood: was het een hoax?

Het is nog geen maand geleden dat acteur Paul Walker omkwam bij een auto ongeluk, maar de eerste complottheorieën zwerven al over het internet. Zo zou de crew van de ‘Fast and Furious’-films, waar de acteur bekend mee werd, hebben geholpen om de dood van Walker in scene te zetten.

Bron: sxc.hu

Walkers kwam op 30 november om het leven. Hij reed mee met zijn vriend Roger Rodas in een Porsche Carrera GT, maar de auto crashte. Maar volgens nodisinfo.com, een website waar complottheorieën besproken worden, is Walkers dood dus in scene gezet. De theorie steunt op het feit dat Walker het volgende gezegd zou hebben: “Als de snelheid me op een dag doodt, huil dan niet, want ik was aan het lachen.”

Complottheorie

Verder heeft de site wat vage afbeeldingen, waarop te zien zou zijn dat mensen bij de crash brandwerende pakken droegen. De site beweert dat ze ook foto’s hebben van voordat de auto in brand vloog, waarop te zien is dat mensen de explosie voorbereiden, terwijl er een brandweerwagen om de hoek staat te wachten voor het geval de brand uit de hand zou lopen.

En dan zijn er nog mensen die zeggen dat de kentekenplaat van de verongelukte auto een andere is dan die van de auto waarin Walker en zijn vriend vertrokken.

Geen hoax

Als de dood van Walker echt in scene gezet zou zijn, zou de timing wel vreemd zijn voor bijvoorbeeld een publiciteitsstunt. Deel 7 van Fast and Furious komt pas in april 2015 in de bioscoop. Daarin zal Walker overigens wel gewoon te zien zijn.

Eerst zou de film op 11 juli 2014 gelanceerd worden, maar door het overlijden van Walker werden de opnames tijdelijk stilgelegd.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>