Tijd voor een lijstje! Vijf hoaxes die achteraf reclamestunt bleken

De hoax over GayVillage in Tilburg heeft veel losgemaakt. Daarom vond Elsevier het tijd voor een lijstje. Het is namelijk niet voor ‘t eerst dat een stichting of bedrijf een hoop onzin verspreid om ergens aandacht voor te krijgen.

Brabantse hoaxes
Zo had je ‘t plan om van de koepelgevangenis in Breda een woonzorgcentrum voor ouderen te maken. Dat bleek een stunt van Delta Loyd, zodat Nederlanders wakker geschud zouden worden en beter over hun pensioen zouden denken.

Bron: sxc.hu

Dan was er Schoonmaakbedrijf Budget Cleaning Brabant uit Drunen, dat alleen autochtone Nederlandse werknemers wilde hebben. Na een golf van kritiek zei hij dat het een hoax was. Hij zou geïnspireerd zijn door Week tegen Discriminatie.

Zwemmen en donornieren
En laten we Sail Kampen niet vergeten. Hun (overduidelijk in scène gezette filmpje) van een interviewster die in het water donderde tijdens een een vraaggesprek met de burgemeester ging viral en haalde zelfs Ellen DeGeneres.

Of wat dacht je van deze klassieker: In 2007 hield BNN iedereen voor de gek door te zeggen dat ze een nier weg zouden geven in De Donorshow. Dat bleek niet het geval, ze wilden mensen aansporen om zich te registreren als donor.

De hele lijst lees je hier!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>