De mooiste krantenkoppen… die voor geen meter kloppen

Het is zo makkelijk nog niet om een goede kop te verzinnen. Hij moet de lading van het artikel dekken, mag niet te lang zijn maar ook niet te kort en hij moet ook nog een beetje aanspreken, anders gaat niemand het artikel lezen. Soms gaan journalisten dan wel héél kort door de bocht. En dat is een dankbaar onderwerp voor een lijstje van Buzzfeed.com.

Een voorbeeldje. De Mirror bracht begin januari “Het is broer Aarde: onderzoekers ontdekken planeet 200 lichtjaren verderop die eruit ziet als ons thuis”. Helaas klopt dat niet helemaal. Een honderd procent accurate kop zou zoiets moeten worden: “Het is broer Aarde: onderzoekers ontdekken planeet 200 lichtjaren verderop die eruit ziet als ons thuis, behalve dat het er veel te heet is voor alle vormen van leven die we op aarde kennen.”

Bron: sxc.hu

Of deze is ook mooi: “Drugs die helpen om van slechte herinneringen af te komen kunnen gebruikt worden om PTS te behandelen”. Maar wat ze eigenlijk bedoelen is: “Drugs die MUIZEN helpen om van slechte herinneringen af te komen kunnen gebruikt worden om PTS te behandelen op een bepaald moment in de verre, verre toekomst.”

Het hele lijstje vind je hier.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>