Hoax History: Flying Bigfoot

In HOAX history een overzicht van de meest legendarische hoaxen uit de geschiedenis.

Het was in de saaie lente van 1973, toen de vroege zonaanbidders die op het strand van Florida hun handdoekje uitspreidde, werden opgeschrikt door verschillende gigantische pootafdrukken.

Gewoon een grapje van twee jongens, die na het zien van de serie My Three Sons, waarin met een grote paraplustandaard olifantenvoetafdrukken werden nagemaakt, dachten: Dat kunnen wij ook.

De sporen waren direct groot nieuws, er bleken al snel diverse ooggetuigen te zijn die een groot reptielachtig beest hadden gezien. Onder de ooggetuigen waren ook de daders zelf, om de commotie nog wat groter te maken fantaseerde de twee er flink op los. De Bigfoot, vernoemd naar zijn grote voetafdrukken, haalde diverse kranten, tot in Rusland toe.

De prank werd echter al gauw weer vergeten, al na twee dagen was het in Florida weer een gewone saaie lentedag. Maar de pranksters vertellen de legende nog altijd door aan hun kinderen, die het stoere verhaal over opa ook wel weer aan hun kinderen zullen vertellen.

Lees alle legendarische hoaxen uit de serie Hoax History.

Lees ook:
Best hoax ā€˜08: Ingevroren Bigfoot is apenpakje

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>