Geheimzinnig computervirus toont op 1 april ware aard

Een hoax of keiharde werkelijkheid? Computervirus Conficker zou de kracht hebben landen of zelfs het hele internet lam te leggen. Het virus dat zich in naar schatting 12 miljoen computers heeft genesteld is op 1 april uitgerekend.

Wat er dan gaat gebeuren is onduidelijk, als het meevalt wordt het net zo’m blamage als de millenniumbug, maar als we iets minder geluk hebben overtreft dit nieuwe virus het I love you-virus dat in het jaar 2000 wereldwijd miljoenen computers ontregelde.

Experts van het Amerikaanse onderzoeksinstituut SRI International verwachten dat Conficker wacht op instructies van de makers. Een analyse van het virusprogramma leerde hen dat geïnfecteerde computers zijn geprogrammeerd om op 1 april contact te maken met een besturingssysteem.

Mogelijk is Conficker een grote 1 april grap, stelt de New York Times, maar Phillip Poras van SRI is voorbereid op het ergste.

Hij denkt dat Conficker in het het meest positieve scenario kan worden gebruikt om persoonlijke gegevens te stelen. In het slechtste geval kan het worden gebruikt voor elektronische oorlogvoering. Over een paar dagen komen we er vanzelf wel achter…

De grootste hoax en broodje aap verhalen, lees je elke dag op hoax.blog.nl

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Geheimzinnig computervirus toont op 1 april ware aard

 1. Frankensteyn

  dit is 1 grote 1 april grap…

    /   Reply  / 
 2. Oscar

  en wel grappig :P

    /   Reply  / 
 3. Flor

  Echt wel raar, ze kunnen praktisch ALLES reverse-engineeren, maar een simpele computervirus waarvoor ze dagelijks updates voor maken dat kunnen ze niet reverse-engineeren.

  Tuurlijk is dat geen hoax, als ze het toch niet kunnen ontleden, waarom zou men dan iets zo gesofisticeerd maken om maar een gewone grap uit te halen, die al aan 12 miljoen computers de nodige anomaliteiten heeft gezorgd?

  Laat me raden, pas om 31 maart gaat men er toch iets aan proberen te doen???
  Mijn pc zal toch afstaan zenne op 31 maart, 1 april en 2 april :-) nemen jullie maar risico’s dat jullie bedrijven mss miljoenen zal kosten.

  toedels :d

    /   Reply  / 
 4. Beheerder

  Mnd cmpotuer si geinfterced!?

  eD tosmme zlootkakken.

  1 APRIL!

  Net als die virus.

    /   Reply  / 
 5. Pingback: Internetworm Conficker perst computergebruikers af | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>