Is Justin Bieber goed voor je carrière?

Volgens de Dailymail wel. Zij baseert dit op recent onderzoek uitgevoerd door MusicWorks. Het onderzoek wat is uitgevoerd onder 26 participanten, om de invloed van muziek op de werkvloer te meten, heeft een aantal zeer interessante resultaten opgeleverd. Uiteraard kon ik je deze niet onthouden!

  • Zo’n 88 procent van de verbeterde zijn concentratie door het luisteren van popmuziek.

  • Rond de 80 procent werkt sneller als er muziek wordt gedraaid.

  • Ligt er toevallig nog er toevallig nog een belasting te verstoffen? Vul hem dan in met klassieke muziek op de achtergrond, want dit verbeterd de rekenvaardigheden.

  • Luisteren naar Jessie J of Justin Bieber kan ook je snelheid tijdens je werkdag verbeteren.

Ook blijkt dat het luisteren naar muziek een positieve invloed heeft op de nauwkeurigheid van je werk, zoals het invoeren van gegevens, het nakijken van teksten en het vergroot probleemoplossend vermogen. Volop redenen dus om tijdens je werkdag lekker een muziekje op te zetten. Met de resultaten uit het onderzoek kun je mooi jouw baas overtuigen waarom jij en je collega’s toch echt harder werker met een lekker muziekje op of zet het op om te zorgen dat jouw medewerkers een tandje harder gaan lopen voor hun geld!

Wat vind jij ervan? Merk jij ook dat je sneller werkt met muziek op tijdens je werk? Of heb je liever ultieme stilte en rust voor opperste concentratie? Laat het hieronder weten!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>