Onderzoek: ‘Vrouwen vinden lezen leuker dan seks’

Deze week was ’t opeens weer zover. Schrijfster Marleen Janssen beweerde in een interview met de Volkskrant dat vrouwen liever een boek lezen dan dat ze aan seks doen. Maar de redacteuren bij de Volkskrant vonden die uitspraak toch wat vreemd en dus gingen ze op onderzoek uit.

En wat blijkt, het verhaal dat vrouwen liever zouden lezen dan dat ze seks hebben stamt al uit 2002. Beddenfabrikant Auping had een telefonische enquête gedaan en daaruit bleek dat 69,8 procent van de Nederlandse vrouwen lezen invulde als meest favoriete activiteit in bed naast slapen.

Bron: sxc.hu

Maar het onderzoek blijkt niet helemaal oké. Het hangt er maar net vanaf wie je het vraagt bijvoorbeeld. In het Auping-onderzoek gaf twee derde van de ondervraagden aan dat ze onder een eenpersoonsdekbed slapen… En als je specifiek keek naar de leeftijdsgroep van 26 tot 40 jaar bleek dat die vrouwen seks juist wel op nummer 1 hadden gezet.

Kortom, de uitspraak van Janssen is veel te kort door de bocht.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>