Mexicaanse vis doet aan voorspel

Vind jij een snor sexy? Sommige vissen vinden dat in ieder geval wel. Althans, de vrouwtjessoorten die toebeho ren aan de Mexicaanse Mollies. Hun mannelijke scholgenoten hebben een snor en uit recent onderzoek is gebleken dat de decoratie van de bovenlip is bedoeld om indruk te maken op de dames.

Vrouwelijke Mollies bleken een sterke voorkeur te hebben voor heren die gezegend waren met een grote snor.

Deze snor blijkt overigens niet alleen aanwezig te zijn voor uiterlijk vertoon. Mannelijke Mollies gebruiken hem namelijk ook bij het voorspel. Ze wrijven ermee over de vrouwelijke genitaliƫn voordat hom en kuit worden uitgewisseld. Naar aanleiding van de onderzoeksresultaten vermoeden de biologen dat meervallen hun snor ook wel eens bij de voortplanting zouden kunnen gebruiken.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Mexicaanse vis doet aan voorspel

  1. Pingback: ‘Vissen praten met elkaar’ | Hoax

  2. Pingback: Diepzeeinktvis met superpenis ontdekt | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>