Niet al te snugger: Belgische politie laat verkeerde boeven vrij

Het ‘feit’ dat Belgen dom zijn, wordt meestal afgedaan als een cliché, maar snugger kan je dit verhaal niet noemen.

Twee politie-inspecteurs uit België waren afgelopen week zo slim om de daders van een gewelddadig misdrijf vrij te laten.

Het Openbaar Ministerie en de Belgische politietop snappen niet waar de fout is ontstaan. De oorzaak is hoogstwaarschijnlijk ,,een communicatiefoutje”.

Afgelopen woensdag pleegden vier mannen in Gent een overval op een man. Twee van hen sprongen uit een wagen, liepen naar hun slachtoffer, duwden hem omver, sloegen en stampten hem én bedreigden hem met een mes. Het slachtoffer vluchtte een café binnen en alarmeerde de politie. Agenten rekenden de vier niet veel later in.

Een aantal uren later liet de officier van justitie weten dat twee van de vier daders mochten worden vrijgelaten, omdat zij slechts in mindere mate bij het misdrijf betrokken waren. Maar in plaats van de twee ‘kleine boeven’ vrij te laten, lieten twee politie-inspecteurs alle vier de boeven gaan.

Bron: Algemeen Dagblad

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>