Hoax is toch geen hoax: ‘Oplichters bellen uit naam van Eneco’

Op Facebook gaat de laatste dagen en waarschuwing rond over Eneco. Mensen zouden gebeld worden uit naam van Eneco, maar volgens de waarschuwing gaat het om een bende oplichters. Dat meldt Hoax-wijzer.nl.

Als je wordt gebeld hoor je een bandje met de tekst ‘Dit is Eneco, bent u…’ en dan word je naam genoemd. Als je dan gegevens doorgeeft, gaan oplichters ermee aan de haal, zo luidt de waarschuwing.

Bron: sxc.hu

Alleen klein probleempje: de waarschuwing voor de hoax is zelf een hoax. Dat heeft Eneco via Facebook laten weten. Het bedrijf maakt namelijk gebruik van belcomputers. Als je zo’n bandje aan de lijn krijgt, word je dus echt benaderd door Eneco en niet door een bende oplichters.

Belcomputer

“Op dit moment bellen wij klanten op via een zogeheten ‘belcomputer’ om hen te attenderen op een nog openstaand saldo. Dit doen wij sinds 3 februari 2014. Wij vermoeden dan ook sterk dat er door onze belcomputer gebeld is en dat er geen sprake is van ‘phishing’”, liet een woordvoerder van Eneco weten.

Voor wie nog twijfelt door wie ‘ie nu precies gebeld is: “De belcomputer heeft een mannelijke stem en geeft alleen aan wat op dat moment het bedrag is van het lopende incassotraject en biedt via een kiesnummer de mogelijkheid een medewerker van Credit management te spreken”, aldus de woordvoerder.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>