Dood acteur Philip Seymour Hoffman een hoax?

In de loop van de zondag kwam het nieuws naar buiten dat de 46-jarige acteur Philip Seymour Hoffman overleden is. Alhoewel verschillende serieuze nieuwssites als RTL Nieuws en NOS het nieuws inmiddels ook brengen, schrijft Massmedia.net dat het om een hoax gaat.

In het bericht van Massmedia staat dat deze week een neppe doodverklaring circuleerde. Het gebeurt regelmatig dat doodverklaringen op Twitter en Facebook rondgaan terwijl de celebrity in kwestie helemaal niet overleden is, maar dan nemen de serieuze nieuwssites het niet over. Volgens Massmedia heeft Hoffmans management de geruchten zaterdag nog ontkracht.

Maar wat blijkt? Massmedia is zelf een hoax. Ze gebruiken telkens dezelfde tekst als een celebrity overlijdt en zeggen dat het om een hoax gaat. Ze deden het bijvoorbeeld ook toen Paul Walker overleed. Dat neemt overigens niet weg dat er dit weekend wel degelijk ook een hoax-bericht over Hoffmans dood rondging, dat schrijft ook NOS.

Bron: sxc.hu

Toch hopen Twitteraars dat de dood van de acteur niet waar is. Onder andere Georgina Verbaan en Jeroen van Koningsbrugge deelden de link van Massmedia in de hoop dat het overlijden een hoax is.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>