Lullig foutje: Clubbandjes voor voetbalclub HFC Haarlem zijn toch geen hoax

Er gaan heel wat hoaxes rond, maar sommige mensen slaan nét iets te snel alarm. Zo ook ondernemer Erik de Vlieger. Hij waarschuwde woensdag op Twitter dat een actie met siliconenbandjes voor voetbalclub HFC Haarlem een hoax is. Het geld zou volgens hem naar oplichters gaan, meldt RTV Noord-Holland.

Het gaat om een oproepje dat via de Facebook-pagina “In Haarlem hoort een betaald voetbalclub” werd verspreid. “Voor jong en oud! Steun onze acties en koop nu de in *Haarlem hoort een betaald voetbal* club siliconen bandjes! Bandjes kosten 5 euro per stuk. Van het geld worden nieuwe acties voorbereid! Steun ons nu!”

Bron: Facebook.com

Waarschuwing

Erik de Vlieger vertrouwde het voor geen meter: “Opletten geblazen, want dit klopt niet #geldklopperij”, twitterde hij. Heel goed, die oplettendheid, maar in dit geval niet helemaal terecht .

RTV N-H heeft namelijk navraag gedaan bij Twan Stoelman, de initiatiefnemer van de bandjes. “Het is zeker geen oplichting. Wij verkopen de bandjes om ludieke acties te doen. Van het geld willen we flyers kopen, stickers en ander promotie materiaal. Ook willen we van dit geld een stichting oprichten”, vertelde hij. Inmiddels heeft Erik de Vlieger de tweet offline gehaald en zijn excuses aangeboden. Oeps.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Lullig foutje: Clubbandjes voor voetbalclub HFC Haarlem zijn toch geen hoax

  1. Twan Stoelman

    RTVNH heeft zeker geen navraag gedaan. Ik heb de redactie zeker 20 keer moeten bellen voor ik er door kwam. Een rectificatie zat er niet in, er werd alleen een klein stukje tekst onder de al bestaande tekst geplakt met mijn kant van het verhaal. Zelfs advertentie tekst werd niet aangepast. slechte zaak RTVNH..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>