Scam City geeft toe: oplichterij in Amsterdam inderdaad in scène gezet

Televisiezender National Geographic heeft toegegeven dat een aflevering van Scam City over Amsterdam inderdaad in scène is gezet. In het programma lijkt het alsof de presentator echte situaties met echte oplichters in onze hoofdstad aan de kaak stelt.

De zender laat weten dat de voorvallen die in de uitzending behandeld worden ‘na uitgebreid research’ in scene zijn gezet. National Geographic geeft toe dat ze dat beter duidelijk hadden moeten maken aan de kijker.

In de uitzending van Scam City wordt Amsterdam wordt neergezet als een stad waar toeristen gemakkelijk slachtoffer worden van zakkenrollers of zwervers. Burgemeester Eberhard van der Laan was heel boos over de aflevering en zei vanaf het begin dat het niet waar kon zijn.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>