Wilders twittert nepfoto van spandoek ‘Wilders hond van Israel’

De afgelopen week is er heel veel ophef geweest over de uitspraken van Geert Wilders. Op verkiezingsavond vroeg hij aan de zaal: “Willen jullie meer of minder Marokkanen?”, waarop het publiek scandeerde: “Minder, minder, minder.”

Sindsdien worden overal protesten georganiseerd. Wilders zelf vindt dat hij niets fout heeft gedaan en probeert de demonstranten via Twitter zwart te maken.

Bron: twitter.com/geertwilderspvv

“Wat een vreedzame demonstratie was dat gisteren in Amsterdam zeg, waar PvdA-burgemeester Van der Laan sprak…”, zette hij op Twitter. Hij plaatste daarbij een foto van de demonstratie waarop ee man met een spandoek te zien is. Op het spandoek staat: “Wilders hond van Israel”.

Hoax

Maar wat blijkt, de foto is helemaal niet van de demonstratie van dit weekend. Het gaat om een protest van zaterdag 19 maart 2011. De foto werd toen namelijk al gepubliceerd op nu.nl. Het spandoek is waarschijnlijk wel weer opnieuw gebruikt, maar de foto die Wilders gebruikte is dus niet van het afgelopen protest.

Verschillende mensen hebben Wilders op zijn fout gewezen, maar zoals gewoonlijk gaat de politicus op Twitter verder niet in discussie. Hij had de tweet maandagochtend nog niet weggehaald.

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Wilders twittert nepfoto van spandoek ‘Wilders hond van Israel’

 1. Objectief

  Ik zag m afgelopen zaterdag in het NOS journaal van 2000 uur ook in beeld

    /   Reply  / 
 2. joke breider

  Weet wat ik van onze volk vind ze zeiden allemaal in koor weg met de buitenlanders met een crimineel gedrag en nu gaan ze opeens dit niet meer goedkeuren. Waardeloos ik blijf wel achter G.Wilders hij is iemand die durft op te komen en hij heeft heel veel gelijk in zijn uitspraak.

    /   Reply  / 
 3. Jolien van de Griendt Auteur

  Het spandoek komt inderdaad ook voor op foto’s van de meest recente demonstratie, maar de foto die Geert Wilders gebruikte op Twitter is een foto uit 2011.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>