#CutForLiam trending topic, One Direction-zanger wil stoppen met twitter

Veel hoaxes zijn vrij onschuldig, maar sommigen kunnen ernstige gevolgen hebben. Zo is maandag #CutForLiam trending topic op Twitter. Mensen die zichzelf snijden voor One Direction-zanger Liam Payne zouden de hashtag kunnen gebruiken. Dat meldt Epoch Times.

 

Bron: sxc.hu

Het bericht zou begonnen zijn om One Direction-fans op stang te jagen. Dit weekend was er ook al twittergedoe rond Liam, want hij had onenigheid met YouTube-personality Tyler Oakley over Duck Dynasty. Oakley verwijderde zijn tweets naar Liam later, maar hij had al hordes One Direction-fans achter zich, sommigen bedreigden hem met de dood.

Beiden hebben door het gedoe gezegd dat ze even willen stoppen met Twitter, meldt de site. En toen ontstond de #CutForLiam. Veel fans laten weten dat ze de hashtag belachelijk vinden en dat dit niet iets is om grappen over te maken. Maar dit soort hashtags zijn altijd gevaarlijk.

Professoren zeggen dat #CutForLiam mensen op ideeƫn kan brengen of aan kan moedigen om in zichzelf te snijden. Eerder werd #CutForBieber gestart door mensen op het forum 4chan, om paniek te zaaien onder de Beliebers. Het is onduidelijk wie deze keer begonnen is.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>