Reuze ‘Coconut Crab’ gespot in Australië

Recht uit onze spammailbox. Even voorstellen, de Coconut Crab, of Birgus latro voor de biologen onder ons, de grootste krabsoort op Aarde. Zijn naam heeft het beest te danken aan het feit dat zijn scharen zo groot en sterk zijn, dat hij er een kokosnoot mee kan kraken.

Maar sinds de industriële revolutie vist het beest zijn avondeten liever uit de vuilnisbak. Zo betrapte een Australische tiener het dier toen deze zich te goed deed aan haar pizzakorst van de vorige dag. Nog maar net bijgekomen van de schrik stuurde ze de foto naar al haar vrienden.

Nu denken jullie natuurlijk dat we dit verhaaltje gaan ontkrachten en we gaan roepen dat deze foto een hoax is, maar dat doen we dit keer dus lekker niet. Want de Coconut Crab bestaat echt en ook de foto’s zijn niet digitaal bewerkt.

Om er tot slot nog maar een paar feitjes tegenaan te gooien, de krab wordt ook als huisdier gehouden en is overigens ook heel goed te eten, vooral het vlees uit de scharen schijnt een delicatesse te zijn.

De grootste hoax en broodje aap verhalen, lees je elke dag op hoax.blog.nl

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>