Hoax history: Mens slikt 8 spinnen per jaar door

In HOAX history een overzicht van de meest legendarische hoaxen uit de geschiedenis.

Ken je dat? Voor je ging slapen zat hij er nog, die dikke vette rioolspin met die harige poten. De volgende ochtend is het beest nergens meer te bekennen. Dikke kans dat je hem zelf hebt ingeslikt. De achtpotige monsters zijn namelijk dol op vochtige en donkere plekjes. En zou daarom ook een zwak hebben voor onze mondholte.

Hartstikke hoax, een spin bedenkt zich wel drie keer voordat hij in jouw vochtige spelonk kruipt. Niet alleen is hij bang voor gesnurk, dikke kans ook dat hij je wakkermaakt. De huis rond jouw mondholte is uiterst gevoelig.

Deze leugen pronkt in 1993 vet op iedere voorpagina. En keert nog regelmatig in verschillende versies terug. Zo beweerde de Daily Mirror in 2006 dat een mens tot wel 20 spinnen doorslikt in zijn hele leven.

Aanstichter van deze spinnenwijsheid is de Amerikaanse columnist Lisa Holst. Ze was nieuwsgierig hoe goedgelovig haar lezers nu eigenlijk waren.

Ze las de spinnenmythe in een verhalenbundel uit 1950 en plaatste die met verwijzing op een internetforum. Voordat ze het bericht was het bericht door honderden mensen gelezen en doorgestuurd. Een dag later stond het voorop alle kranten. De conclusie van de columnist valt te raden.

Lees alle legendarische hoaxen uit de serie Hoax History.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Hoax history: Mens slikt 8 spinnen per jaar door

  1. Pingback: Spinnen kruipen in oor tijdens slaap | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>