1 april: Computermuizen gevaarlijk voor katten

Nog even en dan is het 1 april! Hoax.blog.nl blikt terug op de beste aprilgrappen van de afgelopen jaren.

Kattenliefhebbers opgepast! De draadloze muis van uw computer kan voor uw kat levensgevaarlijke situatie’s veroorzaken. Het plastik beestje wordt door onze harige vriend namelijk vaak aangezien voor een muis.

Dierenartsen van de Amerikaanse Veterinary Medical Association (AVMA) waarschuwen computergebruikers voor draadloze muizen.

Volgens dierenarts Joseph Burla vormen deze muizen een gevaar voor katten. Uit een onderzoek, uitgevoerd onder 6.000 Amerikaanse kattenbezitters, blijkt dat de muizen regelmatig worden aangezien als prooi. “Katten nemen het apparaatje als niemand het ziet mee naar een schuilplaats of hoek. Daar proberen ze dan van het apparaat op te eten.”

Maar het wordt nog veel erger. Want door de slechte kwaliteit van hedendaagse muizen wordt het gevaar alleen nog maar groter. “Juist draadloze muizen bevatten veel elektronica. Daarin zitten allerlei giftige stoffen als arseen en broom. Een kat die een condensator weet los te wrikken en opeet, is binnen enkele uren hartstikke dood.”

Uiteraard is dit onderzoek één grote zeepbel, mooi is wel dat er nog steeds mensen zijn die het geloven. Sterker nog de site kattenvrienden.com waarschuwt in hun artikel nog steeds voor deze elektronische kattenvijand.
1 april, Kikker in je bil!
Op 1 april beloven we je nu vast flink uit te pakken met nieuwsberichten van de meest bizarre aprilgrappen wereldwijd. Ga jij ook een aprilgrap uithalen? Stuur hem naar [email protected] en misschien is jouw grap de beste aprilgrap van 2009!

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “1 april: Computermuizen gevaarlijk voor katten

  1. André de Hooge

    Je kat of poes dan maar uit de buurt houden he!!! Simpel zat!!!

      /   Reply  / 
  2. Pingback: De beste aprilgrappen over dieren | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>